Цэ полэ жыттевэ

Це поле життєве

Хіба передбачиш це поле життєве?
З вулканом хіба порівняння якесь.
Неспокій впаде, наче дикий рик лева,
Або ж несподіване це есе мес.

Чекали весну, де суцвіття шле запах,
Іще раз початок і радість відтак; 
Нараз постає перерита вся мапа*,
Залізом скалічений стовбур віта...

Плюється вогнем витвір злобної волі – 
Коли ж увірветься терпіння в Добра?
Коли ж встане Людство і скаже: "Доволі
Всім протистоянням!" Давно вже пора!
ХХІ ВІК
*Мапа — карта місцевості


Рецензии