Коменданська година

 Ворожа куля в серці неба б'є навиліт.
 Ракетний обстріл нищить сонце та життя.
 Лежать поранені надії - вкрай вже сиві.
 І до минулого нема вже вороття.

 Кров запіклася на паркані темних вулиць.
 Забракло слів, забракло потягів, весни.
 В час комендантський місто враз очей не стулить.
 Дощі артобстрілів - жахливі та рясні.

 Смерть за смертями на асфальті передбачень.
 І бомбосховище страждає від думок.
 Нема за вбивства ні амністій, ні пробачень,
 Бо кожен день - це окупантів злісний крок.

 Душа в уламках від снарядів, скла, подряпин.
 І біль у скронях відбивається у снах.
 У когось спалені домівки, дим у хаті.
 На Батьківщині не скінчилась ще зима...

 16. 04. 2022.


Рецензии