Молилась мати та писала

Молилась мати та писала,
Писала тремтячи уся,
На спині дівчинки день свята,
Та її прізвище з ім’ям…

Писала телефони рідних,
Кого шукати у той час,
Як що помре від кулі «мірной»,
З великим болем у очах…

Дитина іграшку тримала
В малесенькій своїй руці,
Та маму тихо обіймала,
Коли здригався увесь дім…

Гармати били до нестями,
Хвилини стали, мов роки,
Живі були: вона і мама,
Хоч мама у сльозах гірких…

— Малеча вижити повинна,
Бо так недовго бачить світ,
Як янгол, чиста та безвинна,
О, Боже, прошу — захисти…

Молилась мати та писала,
Писала тремтячи уся,
На спині дівчинки день свята,
Та її прізвище з ім’ям…
(Ніка)
5.04.2022
41-й день війни
Присвячено подіям у м. Буча

Мама написала на спине ребёнка имя девочки, дату рождения и номера телефонов родственников, с которыми можно связаться на тот случай, если она погибнет, а ребёнок останется жив…


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.