Мова

Называюць цябе беларускай,
Тую мову, што роднай заву.
Не кітайскай, англійскай, не рускай,
Мовай продкаў славянскіх жыву!

І мужыцкай цябе называлі,
І знішчалі... Але не змаглі!
Бо ты цвёрдая, нібы са сталі,
Ды і продкі цябе збераглі!

Што ні слова,то байка ды казка,
Што ні слова,то жаўранка спеў.
Размаўляй ты на ёй, калі ласка,
І скажы, што яшчэ не паспеў!


Рецензии