Я би написав сто в рш в

Я би написав сто віршів,
    а тоді іще і сто перший
Я вкопав би сотню стовпів
 поміж, що колись і теперішнім
Віднайшов вразливі слова,
 що шиплять у крові аж до болю
Не мовчи моя голова,
    виривайся серце на волю

Я би перейшов по межі,
    лютій, нетримкій, березневій
Наточив сріблені ножі,
    щоб вони сліпили у темряві
Показав би те що зберіг,
    показав би і те, що втратив
І все те, що ніколи не зміг,
    бо ось так научила мати.

Спік би вересневий пиріг,
і усе що не вмію робити
Певно й те, що ніколи б не зміг
Аби все поторішнє забути.

22.03.2022.


Рецензии