Ак юллар...

( На моём родном, юртовско-ногайском диалекте.)

Хаваларда уйлар... Алысларда...

  Яман урыннарда туьгел, юк, жаным.

  Уйларымда йоьраьм куьклаьрдаь мин...

  Ап-ак, ярык юллар хавада бар.

  Улар, гел кунакка мине шакыруда...

  Куркулыкты сизбим ул вакытта!

  Шул якларда азат мин, тоьрле, яман уйлардан!

  Авырулар юк анда. Юк паьрилаьр!

  Жаным раьхаьттаь... Исле гоьллаьр арасында...

  Якшы анда... Алыс аьм ап-ак, ыспае уйларда...


  Аьм "пылт" итеп кайтам

  кире Жиремескаь...

  Онытылып киткаьнмен бер - ничаь минутка...



2022


Рецензии