Ой зоряночко, ой принцесочко...

Ой зоряночко, ой принцесочко,
а сніжинка летить за вікном...
А тут сонечко, а тут літечко,
місяць грудень сердечним теплом.

І над ліжечком твоя матінка,
моя радість, мій цвіте весни,
і радіє світ й наша хаточка,
дні у щасті у дім наш прийшли...

Ой ти грудень мій, мій, а я твоя,
ти зоряночку в біле квітчай,
цвітом яблуньки й неба ласкою,
а дитинство від зла захищай.

Хай не збудеться, то що кажеться,
не від неба й не зна каяття,
хай же збудеться, то, що ляжеться,
світлом неба у довге життя.

Небо, небочко, ясним голубом,
ти дитинку вело і веди,
впереді веди й будь там соколом,
де коварні бажають біди.

Небо, небочко, покривалочком
мою зірочку милу сокрий,
від невидимих, то є тайночка,
знищуй ворога й час смутку злий.

Моя донечко, моє серденько,
тільки радість, краса й твоя юнь,
в долю матінки, в мирні стежечки,
що прийшли непомітно в іюнь...

З днем народження, доню милая,
привітання матусі прийми,
хай же долечка лиш щасливая,
Боже, прошу, дитя сохрани!
14.12.16р.


Рецензии
Чудесен и просто вами написаный стих.

Сергей Лутков   19.02.2023 10:50     Заявить о нарушении
Добрый день, Сергей!
Спасибо Вам за прочтение и рецензию!
С теплом к Вам!

Ангелина Длинка   20.02.2023 10:35   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.