O czlowieku!

O CZLOWIEKU!
O czlowieku zdesperowany niewiedza
wspolczesnie zyjacy adamie!
Nie dowierzaj odczuciom pewnosci
nie dosc zesrodkowany sercem
Nie wierz korzystnej aurze zdarzen
nie korelowanej rozrzadem rozleglosci
Czasy na progu nowej ziemi
juz porzucily lojalna liniowosc
i swobodnie przemieszczaja przeszlosc
bezbronna gdy nie niosa swiatla
bo pomieszaly sie ludzac swym ziarnem
dzis juz obumarlym i przepracowanym
A to co progresywnie przeprowadza dalej
mysli juz scalonym dobrem wiesci
ponadmyslowego wyjscia poza przemijalne
w kosmicznej wspolnocie zbudowania
rzecza wszystkim umiejetnego oreza pokoju
20.03.2022
***
HPD


Рецензии