Усё меняецца

Калісь мая рачулка тут
Журчала паміж кустамі.
Зараз за плацінаю пруд
Заліў увесь луг з мастамі.
У бераг лапочуць ляшчы,
Там далей шчупак жыруе.
А дзе, калісь былі карчы,
Ракі пад імі зімуюць.
Радуе вельмі дзетак плёс,
Гоніцца хваля за хваляй.
Колькі радасці пруд прынёс:
Хочаш рыбач,хочаш плавай.
Тут маё дзяцінства прайшло,
Мясціны ў снах памінаю.
Як змянілася,паплыло,
Былое не забываю.
Бо гэта мая Радзіма,
Сінявокая Беларусь.
Гадавала,нарадзіла,
І я ёй заўжды гаржусь.


Рецензии