An eagle
Tries to reach the rocky face,
Scatters clouds in the sky.
Rapid heart has got a faith.
Where’s flying he? What for
Moves he strong wings? On the hills
Storming mansion’s waiting for,
A swift flight to him appeals!
Fighting with the frisky winds,
Onto peak he down came,
Sat a moment, spreaded wings,
As a snowstorm became.
But, the nature, what could be
You gave proper aim to him?
Бургут
Ёш бургут учмокда кукда шиддаткор
Кумуш булутларнинг тузгитиб парин.
Учмокда, калбида магрур ишонч бор,
Какшаган коялар, чуккилар сари.
Учмокда! Каерга? Чуккига! Нечун?
Бургутнинг шиддатин уйготган нима?
Буронли даргохда не кутар уни,
Кудратли канотин кузгатган нима?
Уйноки шаммоллар ила басма-бас.
Ана, кунди бургут энг юксак жойга!
Чукки узра турди-ю бирпас
Яна бурон мисол кузгалди. Кайга?
Ахир не буларди берсанг, табиат,
Шу буюк шиддатга яраша максад!
(Абдулла Арипов)
Свидетельство о публикации №122031801491