Ferocious as a bee without a wing by Emily Dickins

Он жалящ как пчела,-
бескрыла коль...
Князь пряника-кнута,-
с ним мёд и боль...
Так роза явит лик тебе,-
понятным столь...




(Нечто сродни эпиграмме на профессора Такермана.
Какой «цветок» может быть таким? Роза, привычная для Эмили.)

[As verse, associated with Sarah Tuckerman.
About 1879, in pencil, on a fragment of stationery (a 184). 
The reverse bears an abandoned address ("Prof Tuckerman") in ED's hand.]

**************************************************
Ferocious as a bee without a wing by Emily Dickinson

Ferocious as a Bee                 
without a wing                         
The Prince of Honey and       
the Prince of Sting                 
So plain a flower presents     
her Disk to thee                     


Рецензии