Зупинись, остановись, украина...

                ЗУПИНИСЬ, ОСТАНОВИСЬ, УКРАIНА…

                ЧОМУ СУМНА СТОIШ ДIВЧИНА,
                ЧОМУ НЕ МИЛИЙ РIДНИЙ ДIМ…
                ХТО СПОКIЙ ТВIЙ ПОРУШИВ ДIТКО,
                У СВIТI МИРНОМУ, ТВОIМ…

                ЧОМУ ТИ ПIСНЮ НЕ СПIВАЕШ,
                ЧОРНЯВА ДIВЧИНА, СУМНА…
                I ОЧI ВКРИЛА ПОВОЛОКА,
                ОДНА, САМIСIНЬКА, ОДНА…

                БРАТИ ТВОI, У ЧИСТIМ ПОЛI,
                ЛЕЖАТЬ НА РIЗНИХ БЕРЕГАХ…
                ЗА ЩО СХИЛИЛИ СВОЮ ДОЛЮ,
                ВОНИ, ОБОЕ, В ВОРОГАХ…

                ЧОМУ ТИ РIДНА УКРАIНА,
                ПОГРЯЗЛА У СУМНИХ БIЙКАХ…
                СВОIХ ДIТЕЙ ТИ РОЗДIЛИЛА,
                НА ВОРОГIВ, В РIДНI, ХАТАХ…

                ЗА ЩО IДУТЬ БРАТИ, НА БРАТА,
                I СЛЁЗИ МАТЕРIВ В ОЧАХ…
                ЦЕ ТРЕБА ВАМ, ГОРЛОХВАТИ,
                ХТО СIЮТЬ СМЕРТЬ, ЗЛОБУ I СТРАХ…

                СХАМЕНIТЬСЯ, ЛЮДИ ДОБРI,
                ВИ ВСI РIДНЯ, БРАТИ, СЕСТРА…
                ДАРУЙТЕ СПОКIЙ УКРАIНI,
                ХАЙ ЗГИНЕ ПIДЛIСТЬ I ВРАЖДА…

                ВЕСНА СТОIТЬ, ВЖЕ НА ПОРОЗI,
                ЗЕМЛЯ ВАС ЖДЕ УЖЕ В ПОЛЯХ…
                КИДАЙТЕ В РIЧКУ ВИ, ГВИНТIВКУ,
                ВАС ЖДЕ ВЖЕ СВIТЛИЙ, ДОБРИЙ ШЛЯХ…

                ДАРУЙТЕ СПОКIЙ УКРАIНI,
                ХАЙ ЗГИНЕ ПIДЛIСТЬ I ВРАЖДА…
                ВИ, ЛЮБI, ЛЮДИ, ЦЬОГО ВАРТI,
                САМIМ ВАМ, ВИБИРАТЬ ЖИТЯ…

                10.02.2022,16.03.2022 ГОДА.
                ВИКТОР В.В.


Рецензии