Щит молитв православних

Як же добре, надійно мені,
помолитись Тобі, Мати Божа,
і не хочуть зімкнутись уста,
а славити Тебе вічно хочуть!
І кругом, де я гляну тепер,
по землі неосяжній для зору,
улягаються буйні вітри,
бо Ти стала над нашим простором!
І в руках Твій Нетлінний Покров,
хай же слово молитви крилатим,
опусти Ти Його на мій дім,
щоби духів війни відігнати.
Щит молитв православних стоїть,
щит молитв православних час знає,
де народ Православний средь бід,
і все дужчим стає і зростає.
Бо немає такої душі
православної, що ніби камінь,
кожен віру, любов вознесе,
і цей щит Світлом віри сіяє.
І прошу. і молю небо я,
моє небо, хай горе засохне,
як осіння без сили трава,
а народ, що під Богом, окріпне.
Мати Божа, Покрова свята,
Мати Божа, жени злую силу!
Хай у щастії наші літа,
хай нам зло не копає могилу.
Отче наш Іоанн Златоуст,
Своїм словом святим помолися,
за народ весь та мою сім'ю,
я Тобі, Отче, в ніжки вклонюся.
Богослову Григорію я,
шлю молитву сердечну, гарячу,
і кричу...і мовчу словом я...
хай же змій сатана та не зрячим!
Отче, Ти на дорозі його,
сатани ненаситного стань же,
Святим Духом у пекло жени,
хай у мирі життя буде наше!
І до третього нині Отця,
я із вірою, щастям великим,
припаду до святого борця,
і скажу - Отче наш Світлоликий!
Що Василій Великий зовуть,
моли Бога за всі наші сім'ї,
укажи на єдиний наш путь,
що до Бога,Любов Його імя!
Хай цей гріх, що украв нині мир,
ніби свічка без полум'я згасне,
Отче наш Василю, поряд стань,
захисти хворих нас і нещасних!
Хай любов, хай же квітне життя,
хай же квітне під Богом Держава,
думи світлі в любові серцях,
чорний чад геть у пекло тікає!
Хай нечистий же дух стане вмить,
у безсиллі, мов попел зітліє,
хай святий Життєдайний же Дух,
Сам над нами один владу має!
Свята Троїця, слава Тобі,
слава Спасу і Матері Божій,
слава вам, всім Святителям трьом,
що Щитом Православним в дні грізні!


Рецензии
Сердцем написано, Ангелина, Ваше произведение в обращении к Богу и всем святым силам защитить православных христиан от горя и беды, которые несёт война! Да будет так, Господи! С христианским теплом и добрыми пожеланиями мира и счастья Вам!

Валентина Ильинична Солдатова   17.03.2022 17:33     Заявить о нарушении
Здравствуйте, Валентина!
Примите благодарность и сердечное тепло!
Спасибо за эти светлые строчки, которые
оставили на страничке!

Ангелина Длинка   17.03.2022 18:52   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.