Соловейко

Співає соловейко
На золотавій ниві,
У голосі далекім
Всі барви є мінливі,

І чистий, мов молитва,
Земної птахи голос,
І крізь жнива, до вітру
Летить чарівний колос.

Так зорі, ніби в пастку,
Заманюють у мандри,
А яблуку не впасти,
Бо всюди олеандри.

Співає соловейко
Про радість та свободу,
І чути так далеко
Його мелодій вроду...

Співай, мов світлий янгол,
Лети на порятунок,
У серці віднедавна
Мелодій поцілунок.


Рецензии
Дуже гарний вірш, красиво передано атмосферу, приємно читати)

Лысенко Евгений Дмитриевич   11.03.2022 00:13     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.