Собор

Будуй собор душі своєї,
Хоч наяву, хоч уві сні,
Надії поливай лілеї
Сльозами щастя навесні.

Будуй! Над Тихим океаном
Чи у глибинах Петри ти,
Твої слова - вже не омана,
А віри й стійкості мости.

Будуй! Твоїх наївних креслень
Недоля й доля знають ритм,
І знову хай краса воскресне,
І знову серце хай тремтить.

В тобі - знання містерій світу,
В тобі - симфонія добра,
І сила осяйного вітру,
І чиста, праведна весна.



*За мотивами романів Павла Загребельного


Рецензии