Кактус

О дні науки!
В них розлука
Прошита, мов таємний код.

Коли самотність в двері стука,
Неси свій кактус, мов клейнод.

В годину миру ти придбала
Простий венесуельский цвіт,
І колір кактуса засяяв,
Прошепотівши: "Хай щастить!".

Не бійся, серденько, недолі,
Та й самота - не назавжди.
Серця наївні охололи
Та зможуть жити й без води.

Самодостатні, ніби квіти
Серед зелених колючок,
Серця вкраїнок. Вони здатні
Надати мудрості урок.

Серця, в яких любов до світу
Та Батьківщини знов луна,
І кактуси тихенько квітнуть
В тіні заводів, в дивних снах.


Рецензии