Не ты поджёг эту землю

Не ты поджёг эту землю,
Но вытяни из огня
(За то, что огня не приемлю)
Затравленного меня!
За то, что на каждый всполох –
Предвестие Судного дня –
Царя небесного олух –
Молился, повременя. 
Молился, пускай и худо!
За то, что с тобой дружил,
Хочу подивиться чуду,
Я всё-таки жил-тужил!..

Не ти підпалив цю землю,
Але витягни з вогню
(За те, що вогню не сприймаю)
Зацькованого мене!
За те, що на кожен сполох –
Передвістя Судного дня –
Царя небесного олух -
Молився, згодом.
Молився, нехай і погано!
За те, що з тобою товаришував,
Хочу подивуватися диву,
Я все-таки жив-тужив!


Рецензии