Доле

Доле, воле, леле моя!
Від павутиння рясного осіннього
До ходіння й кружляння попідтинню.
Від розбитих серцевих хвірток
І до болю й суму у вигнанні.

Доле, воле, леле моя!
Чи то так майорить вдалині моя мойра,
Чи то серце блукає в пітьмі?

Доле, промені розуму дай!
Руху двері відкрий нові!

Крізь зими зледеніння
Неси з пелюстками весни
Тонкі шовкові шати,
Німі й пророчі вогні...

Доле, римо, скрине моя -
Там, де усі скарби -
Сумом вкрита рідна земля
Й майбутнього
Зеленаві пагорби.


Рецензии
Пусть придёт добрый рассвет, где птички поют и создают в душе уют!!!!!!!

Агапи-Галина   02.03.2022 20:28     Заявить о нарушении
Спасибо)

Марина Чиянова   02.03.2022 20:32   Заявить о нарушении