***

Я вже серйозно була задумалась, що розучилась плакати,
Що зачерствіла і не реагую на свого серця заклики,
Тіло стало труною одним, а для мене самої - плахою,
І в цьому хаосі жити навчилась - було достатньо практики
За всі минулі щасливі роки, що завершилися втомою,
Але тобі пощастило більше - ти від мене врятований.
Як би не бігла побіля тебе - в серці лишилась дотичною,
Знала завжди, що вернуся назад, щойно лиш ти покличеш.

Більш не вплітаю квіти в волосся - ромашки чи маргаритки,
Лише шукаю твого, що у мене ще можна було б пропити,
Щоб не лишати на пам'ять нічого, що могло б повертати.
Наша остання партія в шахи знов завершилась патом.

Останньою зрадою вийшла, на диво, не жінка, а просто слово,
Серце забилось у грудях пташкою, вийшло назовні приховане
За всі ті минулі дні, що плодили вірші рекурсією,
Але я нарешті змогла відчути в середині себе пульс.

19.06.2021


Рецензии