Азизди ваз архайинвал дуст жемир 25

Муьгьуьбатдин гьижрандикай къаст хьана
Тухузва зун жейран фейи гелери.
Рик1еллачир дердиярни къат хьана
Есирнава азиз рушан вилери.

Шагьвар къекъвей, цуьк алахьай суварал
Ви атирдихъ къекъвезва мягьтел хьана.
Ст1ал-ст1ал авахьзавай цаварай
Накъвар яни, чиг яни им, сел хьана!

Ви гелера къекъвезва фагъир хьана
Гьатна рик1е агъзур хиял, азаб яз.
Заз рекьикай мад агъур фикир  хьана,
Югъди-йифди авайди са т1алаб я.

Инсаф ая; тийижир рехъ четин я,
Гагь алатда, гагь дуьзнални алукьда.
Даях хьайи дерди-гьалар секин я;
Гьикьван гагьда кьисметди чун кьулухъда?

Азизди ваз архайинвал дуст жемир;
Са к1ус кьванни хабар хьухь зи гьалдикай.
Чара сувал ширин-ширин суст жемир,
Фагьум ая гъам ч1угвазвай чандикай.


Рецензии