Мумин Айшади хва хьиз кьабулзава 24
Мад са ц1ийи хабар хуьруьз акъатна.
Тадидаказ жегьил гада азадна,
Перишандиз вири хуьруьз ахладна.
Перишандиз; фитнеди хуьр кьац1урна,
Гунагьсузди къанлу метал ракъурна.
Перишан тир; Жуванди муртад хьана,
Садни авач и хабардал шад хьана...
Кьезилариз мукьвабуруз азият,
Саваб кар я гьар са ч1авуз тазият.
Ам инсандин акьулдин я тамамвал;
Парабуруз, гьайиф, ганва авамвал.
Айшад к1вализ физва Мумин пашман яз,
Хьайи кьадар крар рик1из дак1ан яз.
Абур паталди, хуьруьн са ч1ехиди
Галаз физва, чуру-спел рехи тир.
Асуллу кар гьар бендедиз дамах я,
Асуллуди гьар санални даях я.
Сейда рекъиз акъуч1айди чир хьана,
Фагъирдиз и хабар лап фикир хьана.
Вуч авурай хва къакъатай дидеди;
Рушни гила экъеч1нава дяведиз...
Хтар хьтин накъвар са-сад вилелай
Авахьзава нурарни гуз чилерал.
Айшад патав физва Мумин мукьва хьиз,
Кьабулзава Айшади ам дава хьиз.
Шел-хвал ийиз, ялварзава Худадиз,
Минетзава к1вализ атай гададиз.
- Чан хва Мумин! Ихтибар я зи руш вал,
Килиг ахку, къалур мийир на бушвал.
Диде акур, вилелай гъам алахьиз,
Мумина гаф гузва адаз, туба хьиз.
Темен гана кьурай пелез дидедин,
Физва Мумин, руш фейинихъ гуьлле хьиз.
Свидетельство о публикации №122021504139