Фад агакьна хабар ашукь азадна 22

Гъам-гъусадин хура авай дидедин
Мет1ерал кьил эцигнава балади.

Вил галамач яшайишдин чешнедихъ,
Амачирла несиб-ери  бинедихъ.

Абур патални сес амач сузадин,
Рик1икайни къван авунва къазади.

Акъатнава кьурни язух вилериз;
Гьикьван хьурай фагъир шехьиз, эвериз.

Мет-кьил гатаз, вич-вичикай хкатна,
Гьинай-гьанай рахазва мез алатна.

Гагь кьилеллай шал хт1униз к1усзава,
Гагь кьейид хьиз ахвариз физ, сустзава.

Лайлаярни ийизва гагь баладиз,
Гагь лугьузва: "Сусар гъизва гададиз!

Мехъерин пул к1ват1из фенва яргъариз;
Килиг садра сусахъ авай бахтариз.

Хквезва ам савкьатарни к1улаллаз,
Нурар гур гапурни шумал юкьваллаз"

Са т1имил вахт алатайла кис хьана,
Ахпа шехьиз, кьил гатазва пис хьана.

Гагь лугьузва: "Вун кьенайт1а хъсан тир,
Вун себеб яз амач зи хва, аслан тир".

Гагьни рушаз: "Я чан бала дидедин,
Ви бахтуник ц1ай кутунва фитнеди".

Сейда, фагъир, етим хьтин к1емева,
Гъамни-гъуса винел текъвез къенева.

Гапурдилай пис я агъур туьгьметар;
Эх жеда жал рик1ивай ин лянетар...

Таб-гьялледин мензил бегьем куьруь я,
Таб гьялледин дуванни-гьахъ дугъри я.

Чинебандахъ авайдини са вил я,
Дугъривал ви к1ула авай къизил я.

Мад са чубан эхвич1нава дагъларай,
Ван хьайила хуьре авай хабарар.

Ашукь бат1ул туширди тестикьарна,
Лацакан фитне я лугьуз тикрарна.

Маса хабар чк1изва мад т1урфан хьиз,
Гила халкьдиз Лацак язва душман хьиз.

Гъулгъуладив кушкушзавай папарин
Сес галукьна рушан жегьил япарихъ.

Хажалатди гьелекнавай бендедиз,
"Къарагъ зи эркек"- лагьана дидеди.

Тадидаказ хкадарна са лекь хьиз,
Стхадин пекер алук1на зирекдиз.

Гьазур хьана, физва гвяниз Лацакан,
Балк1андал акьахна лацу къапак квай.

Береяр галай патахъди йигиндиз,
Кьисас вахчуз, физва кьилив хаиндин.


Рецензии