Пограбована та сплюндрована...

Пограбована та сплюндрована,
«Ще не вмерла…», співають тобі,
Ти, як наймичка паном,  зґвалтована,
Не належиш, країно, собі.
Продають тебе, знову купують,
Віддають у оренду за так,
Наче варвари, в церквах  лютують,
Бо на серці диявола знак.
Україно, слов’янська держава,
Від братів відривають тебе,
Вибирати не маємо права,
Мов отара, в Європу бреде.
Щоб вгодити заморському пану,
Йде країною братська війна,
Нема затишку навіть у храмах,
Вільне слово чекає тюрма.
Пограбована та сплюндрована,
Коли знов твоя зійде зоря?
На майдані прилюдно зґвалтована,
Моя ненька, країна моя.


Рецензии