Мад вацрав рахазва 17

Йиф яргъи я, аквазвайди са варз я,
Муминанни рик1евайди аяз я.

Авай гьалар, гьик1 ят1ани четин я;
Т1ак1анвилин есирда хьун мумкин я.

Келле агъур фикирривди ац1узва,
Мад сеферда ада вацраз лугьузва...

     * * *

Хабар я ваз йикъакайни гуьлуьшан,
Зи дердиниз инсаф ая перишан.

Шагьид я вун гизлемишай сирерин,
Яб це вуна метлебдизни эверин.

Мумкинвилер эллеринни зайиф я,
Гъам-хифетиз зи ярдинни гьайиф я.

Са ишара ая лацу нурарив,
Минет я им т1алабун хьуй гъуцариз;

Белки амай к1еве ава, хер ала.
Ц1игел я зун ярдин чинихъ хъвер алай.

Белки Масан к1вач хана са к1амава,
Белки адан кьисмет гил зи кьамава.

Белки адаз иланди пис кьаснава,
Патаригни куьмекдай са каснавач.


Рецензии