Сенки

автор: Йорданка Радева

Вълшебно тиха нощ е...
По белотата на снега
две сенки срамежливо
заличават очертания.
После... стъпки... стъпки...
две по две в нощта
мълчаливо следват
докоснати очаквания.
И предадени на нощта
от светлини и отражения,
за миг сенките се сливат,
занемели по белия сняг.
Остава им само миг
от нежно дихание
в най- бялата си нощ,
в която се докосват
с безмълвно очарование.


Рецензии