Размова
Зусім нядаўна згадвала: Шабовіч
Мікола вершам закрануў душу.
- Бруіцца шчырасці крынічка ў слове
тваім таксама спеўна, - адкажу.
Адзначыш строф пранізлівасць Янішчыц:
Да сэрца мела лірыкі ключы,
Я - колер мовы ў тваёй першай кніжцы,
І што ў чарговых - льецца і журчыць.
Што думкай ты заўжды - да родных вербаў,
Дзе рай нябёс вартуе хісткі плот...
Маштабнасцю не сыпала гіпербал,
А сціпласцю прыгожаю літот...
Зноў люты мяккім крокам на падворак,
Вадой напоіць пеўня, вераб'я...
Ля весніц размаўляю з гуртам зорак,
І шчыра веру: з іх - адна твая.
Без тэлефона ўжо вядзем размовы,
Што жорнаў колам пракруціўся год.
Што і Мікола побач зоркай новай...
Яго любіла твораў карагод...
Гартаю зноўку зборнічак твой першы,
Імкліва час за вокнамі бяжыць...
Ты там жывеш у кожным сваім вершы,
І, спадзяюся, - вечна будзеш жыць.
27.01.2022 Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)
Свидетельство о публикации №122013106995
с добром
Лев Дроздов -Лад 17.06.2022 15:14 Заявить о нарушении
Благодарю Вас, Лев, за доброе приятие текста - памяти!
С ответным чувством,
Ядвига Довнар 19.06.2022 17:10 Заявить о нарушении