В дороге
не душно.
Попутчица спокойна
в добром сне.
Я у окна, мне почему-то
грустно.
Свет станции промчался
по стене.
Потом дома мелькнули
у дороги,
И длинной лентой
новое шоссе.
И, наконец, знакомая
эклога:
Луна пастушкой бродит
по росе,
И звёздочки за ней
в росинках нежных
Мелькают огоньками
в тишине.
А я живу одной большой
надеждой,
Мне кажется, что ты
спешишь ко мне.
2013г.
Ў дарозе
Цень вагона, травяністы схіл
Кветачак віхлястыя радочкі.
Бачу, як палае небасхіл
І аблокаў пухлыя радочкі
Вось і панадлівая глухмень,
Да яе прыкметная сцяжынка.
Выбіваюць колы туш штодзень,
І дрыжыць спалохана асінка
Быць бы мне з табою візаві.
Кіламетр ляціць за кіламетрам.
Ва ўспамінах ціхае любві
Абдымаюся шчымліва з ветрам.
Дзівяць пяшчоту прыгажосці,
Ананімнасць частак пейзажу:
Лес, палі, азёры ягамосці…
І балот купіны нібы сажа.
Перевёл Максим Троянович
Свидетельство о публикации №122013003001