Кукушка девушке на кукувала
У темному лісі
Зозуля кукувала.
Молода дівчина
Сумну пісню співала.
Не щаслива в неї доля,
Що її спіткала:
В молодомоу віці
Вже вдовою стала.
Пішов її миленькой
З друзями своїми
У лиху годину
Захищати Батьківщину.
Пройшло багато часу,
А милого нема і немає;
Вона ж його чекає,
Надію добру все ще має.
А зозуля кукувала
Молоденькій дівчині
Роки їй рахувала:
Будеш, мое серденько,
Довго, довго жити -
Не вдовою, щасливою дружиною,
Піклуючою матірью
Дітками своїми милими.
Вийшла дівчинонька
Із темного лісу:
Бачить, біля її хати,
Чоронобривий козак зупинився.
Підкосились в неї ноги,
Не стало сил ідти до хати;
Біля хати стояв її милий
Миколою звати.
А зозуля кукувала
Щасливї їй долі на кукувала:
Будеш, мила дівчинонько,
Не вдовою - коханною дружиною,
матірью щасливою.
Будеш, мила дівчинонько,
Не вдовою - коханною дружиною
матірью щасливою.
17.01.2022.
Свидетельство о публикации №122011906075
Счастливую судьбинушку дивчинам рекут.
Антонина
Антонина Яковенко 29.01.2022 19:00 Заявить о нарушении
Виктор Старик 30.01.2022 11:04 Заявить о нарушении