Дистанцiя

Кажуть, любов - то червоне і чорне,
Світло і тінь, тактика і стратегія,
Всі агрегатні їй стани підкорені
Речовини. Науковими тегами

Я прикриваю серцеве невігластво.
Там, де вразливість, можливе і зцілення.
Як мені впитись принадністю відстані?
Лиш живучи неозорими цілями.

Куля Землі пропонує оговтатись
Від сновидінь, де душа в вівісекції,
Де прирікають на вічне повторення
Мантр і обітниць закони конфесії.

Крізь океани, над темними горами
Ми летимо, знов плануючи втілення,
Будуть усі наші кари суворими,
Та перемоги засяють вітрилами.

Кристалізують серця ейфоріями
Вулиці й сквери величної Франції...
Дивні спокуси Пандори заскрінені,
Холод, вогонь, розуміння, дистанція.


Рецензии