Педагогiчна освiта

Нас кодують від любові,
Радості та процвітання,
Замуровують юрбою
В найчистіші сподівання.

Нас до святості готують,
До дитячої молитви,
До пасивності, хоч всюди
За країну лине битва.

Нас готують до свободи,
Та не нашої - чужої,
До суворої негоди
І до долі непростої.

І могла б я викладати,
Якби не ця аневризма.
Не помітила в сонатах
Своїх макіавеллізму.

Із зіпсутою душею
Крейду пальцями ламаю...
Із остракою цією полечу до небокраю...

Хто душі стандарти знає?
У моїй - лунка пустеля,
В якій звуки завмирають -
Гімн книжкового картелю.


Рецензии