Знайомство

"Не в тому віці я, щоб до дівчат,
На вулиці зустрівши, приставати". -
"І я давно не дівчина, хоча
Ще не стара, та років забагато". -

"Замало! Ваші роки - та мені б.
Либонь вважаєте за неподобство,
Коли старезний дід, трухлявий гриб,
Знічев`я пропонує Вам знайомство.

Але я не знічев`я. Привід є!
Це Ви на фотографії?" - "Неначе
Я. Справді, нібито лице - моє,
Одежа - не моя. І що це значить?" -

"Те, що на фото жіночка моя,
Покійниця. Вже тридцять літ без неї
Живу, і от зустрілись, позаяк
Подвійниця Ви жіночки моєї.

Ви неймовірний шанс мій? Добрий знак?" -
"Знак чи не знак, чи просто випадковість.
Я у відрядженні. Два дні - відтак
Летовище, літак..." - "А я натомість

Тут залишусь, і спомини про Вас
Бентежити ще довго будуть душу,
Допоки непоквапний лікар-час
Мою недугу-тугу не заглушить". -

"То Ви, дідусю любите - її.
Моє тямуще серце не здвигнулось.
Я - не вона. Майбутні дні мої
Вам не повернуть втрачених минулих".

"Дідусь" сказала - цебто я старий.
Спитала: "Можна взяти цю світлину
На згадку?"  Я обмовився: "Бери".
І намагався випростати спину. 
 

 


Рецензии