Фитнедин алкъа
Лагьай са гаф гваз къекъвезва яргъара.
Инсанвал квай инсанарни жезмач чир,
Ачухай дерт цаз шумудан япара.
Рик/ дар ч/авуз ахъа авур эхтилат,
Ц/ил авуна агакьарда ,кухтуна.
Инсанарни чир тавуна гьакъикъат,
Регъвез жеда къеневай рик/ дак/уна.
Тахсир квачир кас авай туш чилерал,
Ахьтинбуруз малайикар лугьуда.
Кич/езвачни к/валер ч/уриз , фитнедал,
Аллагьдин вилик жавабар гьик/ гуда?
Бязи -бязи дидеярни гьахьзава,
К/уфар туна хцин ,сусан арада.
Гьикьванбурун бахтарни ацахьзава?
Аруш хьана гьа фитнейрин алкъада.
Инсанар я акур ч/авуз винелай,
Куь фикирдиз гьик/ къвезва а фитнеяр?
,,Диде ,"- лагьай ваз гьа сифте йикъалай,
Сусар вучиз рекъизва квез, къарияр?
Я луьузвач за жувни са малайик,
Авайди туш гунагь квачир са касни.
Заз кьил кутаз к/ан туш гьич а фитнедик,
Жуван хва хьиз багьа я заз, зи свасни.
Язух тушни, свас чарадан руш лугьуз,
Тахсир квачиз кутаз адак рехнеяр ?
Вучиз куьне чарадан руш кьаз агъуз,
Вине кьазва куьне хайи рухваяр?
Зи фикирдай , диде туш ам душман я,
Алахъзавай свас хцивай чараз кьаз
Ахьтинбуруз лугьуз жедач инсан я,
Рагъ алай югъ мич/и йизвай т/урфан тваз.
Свидетельство о публикации №122011607377