9

Патахъ хьайи кварцикайни сир жедач,
К1валахарни са-сад вири чир жеда.

Сивел жеда идан-адан, гъибет хьиз,
Сада намус хуьда рушан, гьуьрмет хуьз.

Садан рик1из фитне авун дарман я:
Хвеш акатда, акурлай сад пашман яз.

Гьевескарар фитнединни пара я-
Къеневайди булут хьтин къара я.

Вуч я тахсир куьмек гайи жегьилдин,
Акъвазнавай пашмандаказ, сефилдиз?

"Дугъривал я"- гьик1 лагьайт1ани элди,
Алчах сивел куьлег алач черпелдин.

Кьвечхел меци алазда ам гьар патах:
Аквада ваз халисанни кар патахъ.

Рушал ашукь сад-кьвед авач жегьилни,
Ван хьайит1а, квахьда чпин зигьинни....

Сейдадилай хабар фад агакь хьана.
"Я гьаясуз, им вучтин  шандакь хьана?"

Мет-кьил гатаз гьарай физва дидедин-
Гьазур хьана, Масан физва дяведиз.

Сад лагьана вини к1вачиз акъатна,
Хъел атана, кьил кьиликай хкатна.

Муминан гуьгъуьниз, ялавни зур гваз,
Физва стха, ц1ай акъатиз, гапур гваз.


Рецензии