Хто кому...

Хто кому ворог?
Хто кому епігон?
Хто кому привид?
Хто кому темний сон?

Мутний сон, мов у часи Святослава,
Де бринить незавершена справа...

Тепер на дуелі ходять жінки...
В залежності від професії
Обирають за зброю словесні міцні обладунки
Або аргументи на користь рецесії,
І п'янко, і чисто, і дзвінко од перемог самотніх,
А досконалість наміру -

Ще один крок до безодні.

Хто кому тінь?

Хто кому альтер-его?

Хто кому манускрипт?

Хто кому бутафорія?

Владу, свободу, знання

Знову беруть жінки,

Бо то їх територія.

© Maryna Tchianova, 2022

 Відкрита посвята українським чарівницям слова - Маріанні Кіяновській та Софії Андрухович


Рецензии