Совесть, отдохни. Красимир Георгиев

      СОВЕСТЬ, ОТДОХНИ!
        (вариация)

Глупышка, совесть, не бери меня измором.
Сядь с кубышкой дел моих - расслабься на бордюре.
А я опять отдамся авантюре:
У дома, на улице Содома и Гоморры,
Сам повесть жизни допишу
На перекрёстке суеты и судеб -
Склоняясь к падежу, остановлюсь на сути...

=======================
Красимир Георгиев
ПОЧИНИ СИ, МОЯ СЪВЕСТ

Измори ли се да следваш глупака, моя съвест?
Седни на бордюра, почини си!
Сам по мръсната улица продължавам.
Ще допиша ръкописа на живота си и ще те чакам
на кръстовището между суетата и забравата.


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.