Ключi, думки, бажання, плани

Усі будуєм плани защораз,
Але не завжди йдуть вони у дію,
Не завжди підбираєм влучних фраз,
А йдем в обійми навіть буревію.

Чомусь так часто боремось в житті,
Шукаємо шляхи й якісь дороги,
Та щось буває навіть в каятті,
Ще й огортають іноді тривоги.

Усі шляхи кудись ведуть-ведуть,
Бува ведуть в невіданії далі,
І кожна думка має свою суть,
І в кожній суті є свої деталі.

Не вдумуємось завжди ми у них,
Не кожен план і крок аналізуєм,
Речей не розуміємо простих,
Але в уяві щось собі малюєм.

Не кожен ключ підходить до замка,
Не кожна думка вартісна й важлива,
Хоч планів в нас бува потік-ріка,
Бажань в житті також буває злива.

Реальність, плани, мрії і думки…
Усе якось сплітається, снується,
Десь є ключі, а десь – висять замки,
А без ключа замок не відімкнеться.

04.01.2022 р.


Рецензии