Земля карпатська

Земля карпатська

Земля гуцульська, земля карпатська,
Ти мальовнича та прекрасна.
В горах твоїх звучать трембіти,
Ростуть в лісах смереки й буки.

Ти маєш неозорі полонини,
Де вівчарі отари випасають.
Дзюрчать джерела мінеральні,
Людей водою напувають.

І по Карпатам та в долині,
Перевертаючи каміння,
В своєму первозданному свавіллі,
Тече бурхлива, кришталева Тиса.

І люди й там кохати вміють,
І люди й там бажають жити,
І люди й там благають долю,
Щоб щастя й радості здобути.

Хай зглянеться над ними доля,
Хай людям щастя подарує,
Життя у цьому краї хай вирує,
Ніхто цей край хай не сплюндрує.

28 грудня 2021 року.


Рецензии