Чорна хустина

Пробач мене, мамо, за чорну хустину,
Не знав, що так буде, не вірив в таке,
Не думав, що рано цей світ я покину,
Відлуння жалоби усюди дзвінке.

Не думав на фронті про чорну хустину,
Бо рідную землю я там захищав,
Не думав про чорне рядно й скатертину,
Та й горя назавжди матусі завдав.

Свідомо пішов я на фронт воювати,
Щоб мир панував в Україні моїй,
Не зміг в тім бою на світанні встояти…
Обов’язок чесно я виконав свій.

Як сокіл, лежу у землі в домовині,
А мама чорніє від горя давно,
Стоїть наді мною у чорній хустині,
Життя простелило їй чорне рядно.

Пробач мене, мамо, за чорну хустину,
Що з горя чорнієш щодня на очах,
Ти мала надію – єдину дитину,
Тепер мене бачиш вже тільки у снах.

Проклята війна розлучила з тобою,
Зостатись живим, дорогенька, не зміг,
За мир заплатив, як і інші, собою,
І шлях мій з війни у могилу проліг.

13.10.2021 р.


Рецензии