Свято новорiччя
Ми такОж святкуєм новий рік,
Бо для нас він, це не просто зміна
чАсу, що нагадує про вік.
І було б не варто святкувати,
Те, що рік новИй нам принесе,
Бо напевно це не можна знати -
Лиш одному Богу звісно все.
Але святкувати новоріччя,
Надзвичайний є для нас резон,
Бо воно вже два тисячоліття,
В непорушному зв’язку з Різдвом.
А Різдво - великий є початок,
НОвої епохи на землі,
Боговтілення і благодаті,
Що дає спасіння у Христі.
Тому новий рік цілком втрачає,
Без Різдва все значення своє,
Він бо лиш життя нам відбирає,
На новЕ ж надії не дає.
Але ми причетні ще до світу,
До всьогО, що діється навкруг,
І на краще в ньому щось змінити,
Завжди, собі ставимо мету.
І сьогодні в церкві, перед Богом,
Кожен з нас дає немов би звіт -
Що зробив у році я старОму?
І який приніс духовний плід.
Тож цінуймо час, бо дні лукаві,
І хай рік новИй не промине,
В метушні, у неважливих справах,
У турботах тільки про земне.
І давайте більше керуватись,
Тим, що заповідано Христом,
І про добрі справи піклуватись,
Що за нами в вічність йдуть слідом.
Свидетельство о публикации №121122907189