Третього дня

А він прийшов, але на третій день.
Вже правило не діяло. В прозурку
Дивлюсь - стоїть. Не знаю, вчена дурка,
Як бути з ним. А він стоїть і жде.

Наважилась, впустила, посадила,
І дивиться він, що за дівку здибав.
Платком прикрила груди, бо пряде
На них очима, ніби позавчора
Не бачив їх, приспущених прозоро.
Не надивився чи забув про те.

"Ми не знайомі". Я кажу: "Знайомі". -
"Я не про те: про те ми ставим кому". -
"Ні, крапку". - "Ми не знаємо імен.
Віталій". Думаю: Віталій другий.
Віталієм назвався бізнесмен. .
"Наталя". - "Я актор". - "А я доцент". -
"Наталю, вибачте за недолугий
Експеримент". - "Який експеримент?" -
"В кафе. Я пропоную Вам зі мною
Прийти на кіностудію, і щойно
Побачите, як робиться кіно,
Я Вас кіноактрисою влаштую". -
"Ви смієтеся?" - "Ні, я не жартую". -
"Науку я не брошу все одно".

Я сердилась на нього, сперечалась,
Погодилась прийти, бо закохалась. 


Рецензии