Мiй унiверситет

Я вже студентка університету,
Гризу граніт науки - хрусь та хрусь.
Дівчата мають кожна по бойфренду,
А то й по двоє. Я ж не піддаюсь.

Вони про мене кажуть: дурка вчена,
Для кого бережеться, є-моє?
А хлопці відвертаються від мене:
Я недотика - тож для них не є.

Аж ось бабусю невідь-як спіткала
Тяжка хвороба. Страх мене бере.
Стипендії та пенсії замало.
Вона ж без операції помре.

І вже немає виходу у мене,
І мушу йти до декого в постіль.
І от тремчу в обіймах бізнесмена
І цокочу зубами, й де ж той біль?

Сім років прожила бабуся. Мало?
Та я б і за сім місяців пішла
На те приниження! Літа минали -
Невдовзі саєнсвумен я була,

А особистого життя не мала.
Мені просте б жіноче ремесло,
А я на крилах знань неслась, як хмара,
Не знаючи, куди мене несло.


Рецензии