Аб сяле Краснае-на-Волзе

Тата мой працаваў у Ленінградзе
Перад самай Айчыннай вайной.
Як і ўсе-апынуўся ў блакадзе,
Зведаў голад ды гаўбіцаў вой.

І знямоглых,галодных дзяцей
Ён па "шляху жыцця"вывадзіў
Да зычлівых і добрых людзей,
Дзе прытулак ды догляд ім быў.

Ў сяле,што пад назваю Краснае
Збудавалі дзіцячы прыют.
Там бухгалтар,як сонейка яснае-
Так бацькі адружыліся тут.

Нарадзілася я ў сорак пятым,
Ў сяле па-над Волгай-ракой.
Яшчэ бухалі недзе гарматы,
Але блізка апошні быў бой...


Рецензии