На Андрея

НА АНДРІЯ ВЕЧОРНИЦІ МОЛОДЬ ГОТУВАЛА.
У ДОБРОЇ УДОВИЦІ В ХАТІ ПРИБИРАЛА.
 ПОЗНОСЯТЬСЯ, БУЛО, В СКЛАДКУ  ХТО ЩО З ЇЖІ МАЄ,
НЕ НАЇСТИСЬ ЗБИРАЛИСЯ,ГОЛОВНЕ Ж -НЕ В САЛІ.
ЗБИРАЛИСЯ,ЖАРТУВАЛИ, З ДРУЗІВ КЕПКУВАЛИ,
А САМІ ТИХЕНЬКО НИШКОМ ДІВЧАТАМ МОРГАЛИ.
НУ А ПОТІМ ВИТІВАЛИ ХТО ДО ЧОГО ЗДАТЕН.
РІЗНІ ІГРИ І ПРИКОЛИ, ХТО ЧИМ БУВ БАГАТИЙ.
НА ВЕРВЕЧЦІ КАЛИТУ,ЩО СПЕКЛИ,КРІПИЛИ.
ДОСТРИБНЕ ХТО ВИЩЕ З ХЛОПЦІВ - КАЛИТУ ВКУСИЛИ.
ЯК ВДАЛОСЯ ВІДКУСИТИ-ВСІМ БУЛО ПОТІШНО,
 ВІН ОДРУЖИТЬСЯ І ВДАЛО,І ТАКИ УСПІШНО.
 НЕ ДІСТАНЕ І НЕ ВКУСИТЬ-САЖОЮ ФАРБУЮТЬ,
НУ А ПОТІМ ІЗ ТАКОГО ТРОХИ ПОКЕПКУЮТЬ.
А ДІВЧАТА ВАРЕНИЧКІВ НАЛІПИЛИ ХВАЦЬКО,
А В НАЧИНКУ ДОБАВЛЯЛИ ПЕРЧИКУ БАГАЦЬКО.
МОЖНА Й СОЛІ,МОЖНА Й РИСУ-ХАЙ СМІЮТЬСЯ З ТОГО,
ХТО РОЗКУСИТЬ Й ВІДПЛЮЄТЬСЯ  ВІД СЮРПРИЗУ ЦЬОГО.
ЗНАЛА ДІВКА,ЩО ПОКЛАЛА У ВАРЕНИК СВІЙ.
ТОЙ,ХТО ВКУСИТЬ  ВИТВІР ДОЛІ,БУДЕ ТОЧНО ТВІЙ.
ШУШУКАЮТЬСЯ В СТОРОНІ КРАСУНІ ДІВЧАТА.
ВОНИ БУДУТЬ В ЗАГОРОДІ КІЛКИ РАХУВАТИ.
ТАК ХОТІЛОСЯ Б ПРЯМОГО,ГАРНОГО,СТРУНКОГО.
А ДЛЯ КОГОСЬ ЗАЛИШИТЬСЯ КІЛОЧОК УБОГИЙ.
МОЖЕ БУДЕ КРИВУВАТИЙ, ГНИЛИЙ,КОРОТЕНЬКИЙ.
НАСМІЮТЬСЯ ВІД ДУШІ Й ПАРУБКИ ГАРНЕНЬКІ.
РОЗБІГАЛИСЬ З ВЕЧОРНИЦЬ ДІВЧАТА ХУТЕНЬКО.
ПОГАДАТИ ХОТІЛОСЯ, БО ЗАСНУЛА Ж  НЕНЬКА.
ВИСТАВЛЯЛИ НА СОЛІ  ТРИ СВІЧКИ  Й  ЛЮСТЕРКО.
ЛИК КОХАНОГО ЧЕКАЛИ ТАМ- ТАКИ ДОВГЕНЬКО.
ХТО Б НЕ КЛИКАВ  ЗА СПИНОЮ-ТИ НЕ ОГЛЯДАЙСЯ.
А ОГЛЯНЕШСЯ-ПРОПАЛО,САМА ЗАЛИШАЙСЯ.
ПІД ПОДУШКОЮ ЗАПИСКИ ТИХЕНЬКО ХОВАЛИ   
З ІМЕНАМИ ПАРУБКІВ,ЯКИХ КРАЩЕ ЗНАЛИ.
ВСТАНЕШ РАНКОМ,З-ПІД ПОДУШКИ ВИТЯГНЕШ  ПАПІР.
ЩО НАПИСАНО,ТЕ Й БУДЕ, ДОЛІ ТИ ПОВІР.
ВИЙДЕ ДІВКА ОПІВНОЧІ-ДЕ СОБАКИ ЛАЮТЬ?
У ТУ СТОРОНУ ДІВЧИНУ СВАТИ Й ЗАБИРАЮТЬ.
НУ А РАНКОМ ПРИГОТУЙ ДЛЯ ПІВНЯ ГОСТИНУ.
ПОСТАВ ВОДУ І ЗЕРНО-ДО ЧОГО ПІДІЙДЕ.
ЯК ВОДИ  НАП"ЄТЬСЯ ЗРАЗУ-ГОРЕ,НЕ НАДІЙНИЙ.
А ЗЕРНО КЛЮВАТИ БУДЕ-ГОСПОДАР ,ПІДІЙДЕ!.
НІ ДО ЧОГО НЕ ТОРКНЕТЬСЯ-НАРЕЧЕНИЙ З БЛУДОМ.
ЖАЛКУВАТИ ЗА ТАКИМ НІХТО І НЕ БУДЕ.
КЛАЛИ ЩЕ Й КЛЮЧІ З КОМОРИ-ПІДІЙДЕ І КЛЮНЕ?
ТО ЗАМОЖНІЙ ПОСВАТАЄ,А ,МОЖЛИВО Й  ПЛЮНЕ.
- ОЙ ,СУСІДОНЬКУ АНДРІЮ, ГОЛОВА-МАКІТРА.
ЧОМ ДО ТЕБЕ Я СЬОГОДНІ ПРИХИЛЬНА Й ПРИВІТНА?
- БО ГАДАЛА ТИ НЕВДАЛО, ЧОБІТОК ЖБУРЛЯЛА.
  ВЗУТТЯ ТВОЄ ВИПАДКОВО ДО ДВОРУ УПАЛО.
ТО МАКІТРА-НЕ - МАКІТРА,МОЖЕ БУДУ Й СВАТАТЬ.
ЯК НЕ БУДЕШ ТАКА ХИТРА Й БАГАТО БАЛАКАТЬ.
ВЕЧОРНИЦІ НА АНДРОСА-ТО ВЕЛИКЕ СВЯТО.
ТРАДИЦІЇ ЗАБУВАТИ МОЛОДІ НЕ ВАРТО.


Рецензии