Скрипаль

Тужливу грає молодий скрипаль.
Кладуть в коробку гроші: хлопця жаль.
Присівши, мзду убогу подаю.
Зирк - тінь чиясь торкає тінь мою.

"О!`- вирвалось зненацька в мене: він.
"Що?"- він на мене погляд перевів.
"Так!"- відмахнулась я і підвелась.
"Як?"- ми пішли, і тінь пішла при нас.

Мовчала я, він спершу теж мовчав,
А потім стрепенувся і почав:

"Жебрацтво прибуткове, недарма
У цих жєбрущих сорому нема.
Я не суджу і навіть визнаю
Їх право так пройти верству свою,
Але їм подаяння не даю.

А цей скрипаль не старець, він митець.
Тавро на ньому Боже. Бог-Творець 
Дав дар йому, щоб прагнув висоти.
Визнання прийде - може й не прийти,
А щоб дерзати, мусиш їсти ти. 
Тож маємо йому допомогти".

          


   


Рецензии