ТОНИ

ДА СИ СПОМНИМ ЗА ТОНИ
40 дни без нея

Тони, Тони, Тони!
Цъфнала градина,
беше твоя нежност.
С жив копнеж премина...
И потъна горе
в светлите простори.
Ние можем само, спомени да роним.
                14.12.21г.

ТОНИ

Видение прозрачно фино
с тъга от истинската,
земна,
разстилаше сълзи невинни,
с копнеж
забит в очите неми.

Защо попиваха по мене
с лицето ти,
прекрасно, тихо?
Живот ли
искаха да вземат?
Или любов от мене пиха?

Душата ти
за миг простена:
Приятелко,
незнаеш колко
желая обичта ти земна
и при звездите да ме топли.
                5.12.21г.
               


Рецензии