кони

Білогриві мчаться коні
Коні матінки-зими!
Простягла земля долоні:
Скучили за вами ми.
Крешуть коні копитами.
Та землі вже не болить.
Вкриється вона снігами…
Й до весни мабуть проспить.
Ой ви коні! білі коні.
Мчаться лугом…через гай…
Несе вітер у припоні
З снігу білий каравай.
В зими вибору немає…
Треба землю їй зігріть.
Снігом щедро засіває…
Ковдра біла вже лежить.
Ой ви коні…зими коні.
Швидко так злітають дні.
Заблищать землі долоні…
Сніг - на жовтому стерні.
Ой ви коні, білі коні.
Вітру вас  не зупинить.
У зими ви у полоні.
Та час швидко пролетить.
…Стануть коні на пропоні
Лиш коли весна  прийде.
Поки що ті білі коні
Зима в упряжі веде.
 


Рецензии