Де любов небесна лине

Тут краса, що радує очі,
синя річка повна тепла,
та в журбі її дні і ночі,
і печаль велика лягла...

Де мій степ оспіваний серцем,
де мій хліб, там впала журба...
Хоч пшениця в зернах, та плачем,
і схилилась низько верба...

Розквітали далі веселі,
та в вінки вплелася журба...
І в журбу вдягнулись оселі...
де тортури смерть принесла...

Відцуралось зла ясне небо,
і до Бога йдуть молитви...
Посрамились ті, що їм любо,
павутину горя плести...

Ой, журба...ой матері сльози...
Ой...! Життя того не вернуть...
Боже небо жалем голосить...
І не стулить очі й на мить...

Та плекає серце надію,
що ці війни Бог подола,
й смерть предчасну страшну і злую,
геть зжене, коли не пора...

І хвороб смертельних не стане,
і війна піде в кайданах,
де любов небесная лине,
миром Божим в радісних днях...

11.12.21р.


Рецензии
Просто прекрасно и так талантливо.

Сергей Лутков   05.12.2022 11:37     Заявить о нарушении
Спасибо, Сергей!
Доброго Вам дня!
С уважением!

Ангелина Длинка   08.12.2022 09:33   Заявить о нарушении