сама з собою

 нема ні стін, а ні опори,

 

ні спогадів, ні вороття.

 

навіщо сукні і підбори,

 

прикраси, брязкальця - сміття?

 

є щось таке ,самотньо - сизе,

 

 у тім як вечір догоря.

 

чи знову, все зібгав в валізи,

 

податися,  десь, навмання?

 

та в кожнім дереві і гіллі

 

 шукати рідне завиття,

 

від чаю ліпше знане зілля,

 

свідомість краща забуття.

 

світ-за-очі,  це так корисно,

 

від себе і кількох себе.

 

зберу розсипане намисто,

 

бо ,хтось, затопче пошкребе.

 

 щоранку пхатися в тролейбус

 

і безлічі таких рутин,

 

як пазл класти  в інший ребус,

 

шукати наслідки причин.

 

і без ідей і чітких планів,

 

зваривши на ніч чебрецю,

 

вернути в норму мислі, стани,

 

шукати кутику кінцю.

2020


Рецензии