Акафист

Ангел с небес направил полет
Богородице речет
Невесто неневестная, приди,
От всех нас бед освободи!
Радуйся!
Еюже радость воссияет,
Еюже клятва исчезает
Радуйся, падшего Адама сокрушение
Радуйся, слез Евиных избавление!
Радуйся, глубина необозримая,
Высота неудобовосходимая!
Даже ангельским очам и помыслам
неподвластная
Радуйся, царица прекрасная
Радуйся, звезда солнце являющая,
Радуйся утроба Господа воплощающая
Радуйся тварь, что ею обновляется
Радуйся все, кто Творцу поклоняются!

(см.Акафист Пресв.Богородице, Икос1)


Рецензии