Час i безсилiсть

(Відповідь на коментар Стефанії Терпеливець до вірша « А ЧАС БІЖИТЬ»)

А час біжить, його не зупинити,
Ніколи перепонів він не знав,
Й нічого з ним не можемо зробити,
Щоб він хоч мить нікуди не збігав.

А час біжить і стрімголов несеться,
В життя усяких барвів додає,
Але, на жаль, ніколи не вернеться,
І в кожного на струнах виграє.

А час біжить, збігає так невпинно,
Нема йому ніколи вороття,
Усе із ним буває швидкоплинно,
І разом з ним збігає так життя.

А час летить, немов птахи у вирій,
Але птахи вертають навесні,
Лиш бачим в ньому прояви феєрій,
Та він, на жаль, вже не вертає…ні.

А час біжить й нічого з цим не вдієш,
І старість на порозі не спинить,
Та й молодість вернути не умієм,
Бо він несеться й стрімголов летить.

А час біжить і тут ми безпорадні,
Безсилі ми і способу нема,
Над часом, як не дивно, ми безвладні…
Не бачим, та біжить не крадькома.

08.12.2021 р.


Рецензии